Почетна

О Установи

Боравак у вртићима

Вртићи

Вртићи

Службе

Јавне набавке

Активности

Контакт

ОБАВЕШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

Стручна јединица

Павла Симића 9, 2100 Нови Сад, ел. пошта: predskolska.novisad@gmail.com

Телефон: +381 21 420 438, Факс: +381 21 527 547

 

 

Стручна јединица

Поштовани родитељи,

Свакодневно виђате васпитаче и медицинске сестре – васпитаче са којима Ваша деца проводе дане у вртићу. Осим њих, у вртићу раде и стручни сарадници. Они познају Вашу децу, свакодневно су присутни у васпитним групама, помажу васпитачима и Вама.

Стручни сарадници чине Стручну јединицу Установе, и то су: педагози, психолози, стручни сарадници за музичко, физичко и ликовно васпитање, логопеди Установе и сарадник за реализацију програма страних језика. Стручни сарадници раде у оквиру 9 педагошких јединица и у Ликовној радионици. Чланови су свих Стручних органа на нивоу вртића, Педагошке јединице и Установе.

Свој рад планирају на основу Законске регулативе, а послови су посебно описани у Правилнику о програму свих облика рада стручних сарадника („Просветни гласник“, број 5/12) и подразумевају следеће:

•    планирање и програмирање образовно-васпитног рада, односно васпитно-образовног рада
•    праћење и вредновање образовно-васпитног рада, односно васпитно-образовног рада,
•    рад са васпитачима, односно наставницима,
•    рад са децом, односно ученицима и полазницима,
•    рад са родитељима, односно старатељима,
•    рад са директором, стручним сарадницима, педагошким асистентом и пратиоцем детета, односно ученика,
•    рад у стручним органима и тимовима,
•    сарадња са надлежним установама, организацијама, удружењима и јединицом локалне самоуправе,
•    вођење документације, припреме за рад и стручно усавршавање.


Радом Стручне јединице руководи руководилац стручне јединице Светлана Драгутиновић (Павла Симића 9;  бр. телефона: 063 561 228; mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.).
Подаци о стручним сарадницима који раде у вртићу са њиховим бројевима телефона налазе се на личној карти вртића.

 

 

 

 

ЛИКОВНА РАДИОНИЦА

Простор Ликовне радионице је осмишљен  и опремљен за истраживачко – алтернативне ликовне програме, ликовне активности и радионице за васпитаче и децу. Ликовне активности за децу предшколског узраста се одвијају у специјализованим и прилагођеним атељеима за цртање и сликање, вајање и графику. Програм је заснован на активном учешћу и креативној стваралачкој интеракцији свих учесника у васпитно-образованом процесу. Програм обухвата рад са децом предшколсог узраса, васпитачима, медицинским сестрама и стручним сраднцима, а остварује се током године у сарадњи са културним и образовним институцијама, ликовним удружењима и организаторима ликовних манифестација и конкурса, дечијих ликовних колонија и изложби.


ОПИС ПОСЛОВА СТРУЧНИХ САРАДНИКА-ЛОГОПЕДА

Сагледавајући услове и специфичности Установе, ове Радне године се планира:

    • Рад са васпитачима у циљу подстицања говорно-језичког развоја кроз опсервацију, планирање, реализацију и прилагођавање активности за групу деце и за поједино дете;
    • Рад са децом која касне у говорно-језичком развоју (један дан недељно);
    • Рад са родитељима путем:  индивидуалних разговора, паноа „Кутак логопеда“, родитељских састанака, програма и предавања за родитеље.
    • Подршка деци са сметњама у развоју код које је изразито вербално заостајање, учествовањем у раду Тима за пружање додатне подршке детету.

Драги родитељи деце која на јесен полазе у школу,  Немојте бринути да ли ће ваше дете бити спремно за читање и писање већ обезбедите да дете осети радост у читању и писању као и  природну потребу и заинтересованост за писани говор. 
среда, 01 април 2020 13:10

Говорна гимнастика

Драги родитељи,        Овај текст је наставак предходног и представља целину са циљем превенције  поремећаја изговора код деце.
уторак, 24 март 2020 12:47

Галерија као вртић

Естетско-едукативни програми за децу предшколског узраста Сарадња Галерије Матице српске и ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад    
понедељак, 23 март 2020 12:45

ИГРЕ ЗА РАЗВОЈ СЛУШНЕ ПАЖЊЕ

Драги родитељи,Пред нама су дуги  дани изолације.  Играјте се и забавите се са својим дететом, тако да то буде корисно за ваше дете. Предлажемо вам ИГРЕ ЗА РАЗВОЈ СЛУШНЕ ПАЖЊЕ. Слушна пажња одн. способност концентрисања на звук врло је важна за уредан говорно-језички развој вашег детета. Основни циљ ових игара је поучити дете да слуша и чује и слушно разликује гласове  матерњег језика ( напр: цело/ чело, коса/ коза и сл.) али и да уочи разлику између правилног и неправилног изговора.
Драги родитељи,          Ових дана сви смо збуњени и уплашени јер се срећемо са вирусом који нам је непознат, а истовремено покушавамо да осмислимо дане који су пред нама. Обраћамо вам се са жељом да вас подсетимо   колико су комуникација и говор са вашом и нашом децом угрожени у уобичајеној рутини. И то је главни разлог што имамо све већи број деце са сметњама у овим вештинама. Верујемо да вам је познато колико је важно  и за вас и вашу децу да у овим данима осмислите нове породичне рутине.
Страна 1 од 10
manifestacije

Манифестације

Учешће деце на разним манифестацијама

Опширније...

Пријава