Почетна

О Установи

Боравак у вртићима

Вртићи

Вртићи

Службе

Јавне набавке

Активности

Контакт

ОБАВЕШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

Ликовна радионица

Павла Симића 9, 2100 Нови Сад, ел. пошта: predskolska.novisad@gmail.com

Телефон: +381 21 420 438, Факс: +381 21 527 547

 

 

Гости из Беча у Ликовној радионици

ГОСТИ ИЗ БЕЧА У ЛИКОВНОЈ РАДИОНИЦИ

Од 15. до 19. марта 2016. године у студијскoj посети Галерији Матице српске били су Андреас Зимерман и Барбара Хербст, музејски едукатори и кустоси Уметничко-историјског музеја у Бечу.

Посета је почетак сарадње између Галерије и музеја у Бечу на унапређивању активности у области едукације и изложбене делатности коју је подржао и Аустријски културни форум у Србији. Том приликом колеге из Беча упознате су са едукативним програмима које Галерија реализује са ПУ „Радосно детињство“, те је у оквиру њиховог програма направљена посета Ликовној радионици.
          Посебно смо желели да музејским едукаторима и кустосима презентујемо програм  "Дете и уметност" - дечије ликовно стваралаштво мотивисано музејским експонатима и уметничким делима. Активности, садржаји, подстицаји, методи и облици рада, ликовни задатци и технике реализоване су у оквиру естетско едукативног  програма  за децу  „Осети  уметност -доживљавање уметничких дела путем чула“.
У Ликовној радионици ПУ „Радосно детињство“, заједно са гостима, ликовне активности  реализовала су деца из вртића „Весели вртић“, припремна група, васпитачи Никица Скорић и Тамара  Вукмировић, стручни сарадници за ликовно: Викториа Чикош, Јелена Тишма, Душан Басара, Бојан Станков,  Драган Јајић и кустоси ГМС Јелена Огњановић и Снежана Мишић
Активности :
Презентација рада Ликовне радионице и програма "Осети уметност"
Рад са децом у сликарском, графичком и вајарском атељеу
Дечије ликовно стваралаштво подстакнуто чулима мириса, укуса, додира, слуха и вида
Технике. цртања, сликања и вајања
Ово је један од програма које  ПУ „Радосно детињство“ успешно реализује од 1990 год.а наши гости били су импресионирани оним што су видели и не скривајући одушевљење пожелели да се и код њих на овакав начин развија осећај за уметност код деце предшколског узраста.

1 Small2 Small3 Small4 Small5 Small6 Small7 Small8 Small9 Small10 Small11 Small12 Small14 Small15 Small16 Small17 Small

manifestacije

Манифестације

Учешће деце на разним манифестацијама

Опширније...

Пријава