Почетна

О Установи

Боравак у вртићима

Вртићи

Вртићи

Службе

Јавне набавке

Активности

Контакт

ОБАВЕШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

Ликовна радионица

Павла Симића 9, 2100 Нови Сад, ел. пошта: predskolska.novisad@gmail.com

Телефон: +381 21 420 438, Факс: +381 21 527 547

 

 

Изложба дечијих радова Осети уметност

У суботу, 21. маја 2016. године у 18.00 сати у Галерији Матице српске, Трг Галерија 1, биће свечано отворена изложба дечјих радова Осети уметност, у оквиру Европске ноћи музеја односно манифестације Музеји Србије, десет дана од 10 до 10.

На отварању изложбе ће говорити мр Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске, Мирјана Ђурђев, директор Предшколске установе „Радосно детињство” и Драган Јајић, ликовни педагог Предшколске установе „Радосно детињство”. У отварању изложбе учествоваће Хор вртића Маслачак под вођством Јасне Нешић.

Plakat za decju izlozbu Oseti umetnost Medium


Том приликом ће вртићима који су учествовали у програму Осети уметност. Доживљавање уметничких дела путем чула у току школске 2015/2016. године бити додељене Дипломе којима се потврђује да су малишани научили да доживе уметност свим својим чулима и да су стекли још једно чуло ‒ „музејско чуло”.
Изложба дечјих радова је резултат успешно реализованог едукативног програма за децу „Осети уметност. Доживљавање уметничких дела путем чула” који се одвијао у сарадњи Галерије Матице српске, Предшколске установе „Радосно детињство”, Одсека за педагогију Филозофског факултета у Новом Саду и креативне радионице „Машталица”, а под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Управе за културу града Новог Сада.

У периоду од октобра 2015. до маја 2016. године, у програму је учествовало око 900 малишана из 35 припремних група, из 25 вртића ПУ „Радосно детињство”, који су организовано са својим васпитачима и ликовним педагозима долазили у Галерију. У простору Сталне поставке Галерије Матице српске и Дечје собе, најмлађи посетиоци су се уз вођење кустоса упознали са уметничким делима из колекције Галерије и научили како да свим чулима уживају у уметности. Пред одабраним сликама и скулптурама кроз игру су откривали различите могућности својих чула. Сазнали су да ли се и како гледањем уметничког дела уз помоћ маште може чути звук, осетити укус и мирис и доживети додир. Идеја је била да посматрањем уметничких дела уз одговарајуће усмеравање дечје пажње на одређене појаве и квалитете, допринесемо ангажовању свих њихових чула чиме се обогаћује доживљај уметничких дела, и да кроз програм развијемо још једно посебно чуло – „музејско чуло”. Након програма у Галерији, малишани су у својим вртићима слушали музику, додиривали различите материјале, подстицали чула мириса и дукуса а своја искуства и доживљаје су изразили у ликовним радовима.
На изложби су представљени радови деце из вртића: „Звoнчица“, „Вилењак“, „Видовдански звончић“, „Бубамара“, „Весели возић“, „Венди“, „Гуливер“, „Маслачак“, „Шврћа“, „Сунцокрет“, „Плави зец“, „Пчелица“, „Чаролија“, „Пужић“, „Петар Пан“, „Мрвица“ и „Весели вртић“.
Изложба ће бити отворена до 4. јуна.
За сву децу, њихове родитеље и васпитаче, посета изложби је бесплатна.

За све информације можете се обратити
Јелени Огњановић  0214899018, 0691103051 и Мирослава Жарков 0214899014, 0611933422. ПР служба ГМС
Стручни сарадници за ликовно 021/ 367681, Драган јајић 063/560659;  ПУ „Радосно детинјство“

El. pozivnica za decju izlozbu Oseti umetnost Medium

manifestacije

Манифестације

Учешће деце на разним манифестацијама

Опширније...

Пријава