Почетна

О Установи

Боравак у вртићима

Вртићи

Вртићи

Службе

Јавне набавке

Активности

Контакт

ОБАВЕШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

Ликовна радионица

Павла Симића 9, 2100 Нови Сад, ел. пошта: predskolska.novisad@gmail.com

Телефон: +381 21 420 438, Факс: +381 21 527 547

 

 

ИЗЛОЖБА "УМЕТНИЧКИ ВРЕМЕПЛОВ"

60 ГОДИНА ГАЛЕРИЈЕ МАТИЦЕ СРПСКЕ
НА ТРГУ ГАЛЕРИЈА ►►► КА НОВОМ ТРГУ ГАЛЕРИЈА
1. јун 2018. године од 18.30 до 22.00 сати

Поштовани васпитачи,

Галерија Матице српске прославља мали јубилеј – 60 година Галерије Матице српске у згради на Тргу галерија. Тим поводом биће приређен богат програм 1. јуна од 18.30 до 22.00 сата, којим желимо да укажемо на Трг галерија као важну културну тачку града и на значај Галерије која је на Тргу отворена за јавност 1. јуна 1958. године. Својом отвреношћу према свим узарастима и категоријама посетилаца, Галерија Матице српске на Тргу већ 60 година чини да култура и уметност постану део свакодневног живота свих Новосађана.
Програм ће започети oпером за децу Прича дуга о четири друга на Тргу галерија у 18.30 сати, потом наступа хор „Звончићи”, а онда следи отварање изложби – изложбе дечјих радова Уметнички времеплов, изложбе ученика Средње школе за дизајн „Богдан Шупут” Од копије до оригинала и изложбе студената Департмана за архитектуру и урбанизам Нови Трг галерија. Симболично у 20.21 сат биће свечано откривене скулптуре из колекција Галерије Матице српске, Спомен-збирке Павла Бељанског и Ликовне галерије Поклон-збирке Рајка Мамузића које ће бити ове године изливене у бронзи и постављене као прве скулптуре у будућем Парку скулптура на Тргу галерија. Током вечери сви посетиоци ће моћи да уживају у изложбама, концерту састава Jazz Combinat као и да се освеже воћним коктелима и лимунадом.
Изложба дечјих радова Уметнички времеплов је настала као резултат успешне сарадње Предшколске установе „Радосно детињство“ и Галерије на реализацији едукативног програма за децу Уметнички времеплов. Личности и догађаји на уметничким делима Галерије Матице српске. У периоду од октобра 2016. до маја 2018. године у едукативном програму учествовало је преко 1000 деце из ПУ „Радосно детињство” који су посматрали уметничка дела у сталној поставци Галерије и са кустосима разговарали о приказаним личностима и догађајима. Уз помоћ маште, путовали су „временском машином” у прошлост и сусрели се са херојима и хероинама наше историје. Идеја едукативног програма била је да се уз одговарајуће усмеравање дечје пажње на одређене људске врлине дође до сазнања о дечјим узорима и моделима понашања. Кроз игру улога деца су „откривала” свој карактер у одређеним друштвеним ситуацијама, а потом су кроз ликовни рад дали слику о себи, а самим тим и слику света у коме живе.


Срдачан поздрав,
Тим Галерије Матице српске

Plakat izlozba Umetnicki vremeplov MediumPozivnica za otvaranje izlozbe Umetnicki vremeplov Medium

manifestacije

Манифестације

Учешће деце на разним манифестацијама

Опширније...

Пријава