Izaberite stranicu

Стојана Новаковића бб – Свитац

Добродошли у вртић “Свитац” где машта и другарство царује и деци лепе тренутке дарује!

Вртић „Свитац“ налази се на Новом насељу у улици Стојана Новаковића бб, припада IX Педагошкој јединици, Предшколске установе „Радосно детињство“ Нови Сад. Објекат је  саграђен 2005., а надограђен 2010. године. Унутрашњост вртића је 2230 м квадратна, а отворени део има око 6300 м квадратна. У свакој соби постоји санитарни чвор за децу. Собе су простаране, светле и у свакој је уграђен клима уређај. Постоји фискултурна сала за физичко васпитање, опремљена је спортским справама и реквизитима прилагођеним узрасту деце. Поред физичког васпитања, у сали се организују и приредбе за родитеље и друге сличне манифестације.

Вртић у свом склопу има и велико двориште, које је затрављено и оплемењено са стаблима различитих биљних врста/дрвеће. У дворишту се налази брдо, налазе и разноврсни реквизити за децу, тобоган и пешчаник, кућица од палета. У атрујуму вртића налази се дрвени возић, кућица од палета, играчке за децу. Ходници вртића су пространи, у којима су просторне целине са природним и другим материјалима, различити истраживачки реквизити. Постављени су столови са пластичним чинијама, у којима се налази природан и манипулативан материјал. У холу вртића постоје шатори, билијар, стони тенис, штафелаји, тобогани. Испред радних соба постављени су панои који прате актуелна дешавања и пружају прилику родитељима да буду информисани и укључени у тренутне теме  и пројекте. На спрату вртића, у поткровљу, налази се просторија за одржавање логопедских и дефектолошких третмана. Вртић је опремљен библиотеком, у којој се може наћи стручна литература. Свака васпитна група је опремљена дидактичким материјалима и играчкама у складу са узрастом деце. Радне собе су опремљене савременом АВ средствима, лап топовима и музичким линијама. У вртићу “Свитац” има 16 радних соба, у 3 бораве деца јасленог узраста, а у осталих 13 деца узраста васпитних група. Уписано је 440 деце од јасленог до припремно-предшколског узраста. В-О у свим групама обавља се на српском језику и врста боравка деце је-целодневна.

У непосредној близини вртића налазе се спортски терени за тенис, пошта, основна школа “Прва војвођанска бригада” и основна школа „Светозар Марковић Тоза“, као и библиотека, дом здравља, црква и други вртићи, на пољани иза вртића у току је изградња парка.

Пројекат „Шатор“

Деца старије васпитне групе " Звездице" из вртића " Свитац" играју се, истражују и уче кроз пројекат " Шатор" заједно са васпитачима Марином Матић и Горданом Литавски, родитељима и представницима локалне заједнице. Тим поводом у посети овој васпитној групи били су...

Сарадња са породицом у вртићу „Свитац“

Дана 30.05.2019. године у вртићу „Свитац“ реализоване су активности од једне до седам година, тј. oд млађе јаслене до припремно предшколског програма. Циљ активности је сарадња са породицом … Активности су планиране на дворишту вртића, али због лошег времена...