Izaberite stranicu

Адице, С. Шолаје бб - Радосница

Вртић “Радосница“ се налази у Новом Саду, на периферији града, у делу који се зове Адице, улица Симе Шолаје бб. Почео је са радом 2004.године.
У нашем вртићу постоје 3 групе деце јасленог узраста (једна и по млађа и једна и по старија јаслена), 7 група деце узраста од 3 до 7 година и 2 мешовите групе деце на полудневном боравку. Укупно имамо 12 група са којима раде 6 медицинских сестара-васпитача и 16 васпитача, стручни сарадник психолог и медицинска сестра за превентивну здравствену заштиту. Наш рад не био могућ и без помоћно техничког особља – 2 сервирке и 5 спремачица.
Деца у нашем вртићу се међусобно добро познају јер се често заједно играју, истражују, размењују идеје и помажу једни другима. Познати смо и по отворености, пријатној атмосфери и поштовању различитости. Важно нам је да свако дете има једнаке могућности за учење и развој, да има прилику да буде срећно, прихваћено и остварено.
Васпитно образовни рад се одвија у целокупном простору вртића – радним собама и заједничким просторима вртића (ходници, сала, терасе, двориште…). Прилике за игру и истраживање проналазимо и у најближем окружењу, захваљујући доброј сарадњи са локалном заједницом и партнерском односу са породицама деце уписане у наш вртић.

Летња дешавања у нашем вртићу

Почетком лета смо схватили да има пуно посла у нашем дворишту... Деца су предложила да  направимо радионицу... После тога су се идеје само рађале - шта бисмо могли у дворишту заједничким снагама да направимо, да поправимо...  Треба свашта и нацртати и написати, а кад...

Сарадња са родитељима

Партнерство са родитељима деце у нашем вртићу заснивамо  на отвореној комуникацији и грађењу  односу поверења и међусобног уважавања. Ту смо једни за друге, у свим сегментима живота и рада -  у животно практичним активностима, у игри и  планираним ситуацијама...