Izaberite stranicu

Јанка Чмелика 87 - Петар Пан

Објекат се налази у улици Јанка Чмелика 87. Године 2010. извршена је доградња и надоградња објекта. Укупно нето површина реконструисаног-адаптираног приземља је 853.63 m2, укупна бруто површина 976.16 m2. Укупна нето површина надограђеног дела постојећег објекта је 818.49 m2, ,а укупна бруто површина 947.45 m2 .

Вртић „Петар Пан“ је наменски грађен објекат. Унутрашња површина је 1675,12 m2, а спољашња површина исноси 2300 m2. Вртић има два улаза и у вртићу борави око 600 деце у 23 васпитне групе.

Вртић ради у две смене, 19 васпитних група пре подне и 4 групе на полуподневном боравку после подне. Васпитно – образовни рад се одвија на српском језику.

Двориште је ограђено и безбедно за децу.

 

Вртић и његово окружење

Вртић се налази у градској средини и непосредној близини Основне школе „Светозар Марковић-Тоза“, чије просторије користимо за прославе, а повремено и двориште за боравак деце на ваздуху и такмичарске игре.

У близини се налазе и градска игралишта која посећују наша деца. Огранак Градске библиотеке се такође налази у близини вртића, као и пијаца, пекара, ЈКП Пут, које васпитачи користе као ресурсе за реализацију васпитно образованих активности, за краће рекреативне шетње и упознавање околине. У непосредној близини вртића је и аутобуско стајалиште, градске саобраћајне линије бр.3 и 13, којом деца старијих и припремних предшколских група често, врло брзо и безбедно стижу на дестинације у граду и учествују у манифестацијама и програмима које организује Град и наша Установа.

 

У вртићу „Петар Пан“ игра је много више од детета које се забавља, поготово када је укључује интеракција са другом децом. Игра у нашем вртићу учи децу како да створе пријатељства, науче како да сарађују, мисле креативно, испробају различите начине решавања проблема и користе своју машту.

Добро дошли у вртић „Петар Пан“!

Међународни дан породице.

Поводом обележавања међународног дана породице, мама средње групе читала је деци приче, психолошкиња Елизабета Михајловић одржала је тематски родитељски састанак,  а деца млађе и старије групе израдила су ликовне...

Деца су направила паное.

Након посете школи, када је психолошкиња упознала децу групе пред полазак у школу са животом у школи, деца су направила паное о томе како су доживела школу „ Светозар Марковић Тоза“. Паное су поклонили психолошкињи...

„Србија некад и сад“

Деца групе пред полазак у школу  у оквиру пројекта „Србија некад и сад“ су обишла средњу уметничку школу Богдан Шупут у Новом Саду. Том приликом упознала су се са начином обраде глине тј. начином вајања. По повратку у вртић пожелела су да направе своја мала...