Izaberite stranicu

Јанка Чмелика 87 - Петар Пан

Објекат се налази у улици Јанка Чмелика 87. Године 2010. извршена је доградња и надоградња објекта. Укупно нето површина реконструисаног-адаптираног приземља је 853.63 m2, укупна бруто површина 976.16 m2. Укупна нето површина надограђеног дела постојећег објекта је 818.49 m2, ,а укупна бруто површина 947.45 m2 .

Вртић „Петар Пан“ је наменски грађен објекат. Унутрашња површина је 1675,12 m2, а спољашња површина исноси 2300 m2. Вртић има два улаза и у вртићу борави око 600 деце у 23 васпитне групе.

Вртић ради у две смене, 19 васпитних група пре подне и 4 групе на полуподневном боравку после подне. Васпитно – образовни рад се одвија на српском језику.

Двориште је ограђено и безбедно за децу.

 

Вртић и његово окружење

Вртић се налази у градској средини и непосредној близини Основне школе „Светозар Марковић-Тоза“, чије просторије користимо за прославе, а повремено и двориште за боравак деце на ваздуху и такмичарске игре.

У близини се налазе и градска игралишта која посећују наша деца. Огранак Градске библиотеке се такође налази у близини вртића, као и пијаца, пекара, ЈКП Пут, које васпитачи користе као ресурсе за реализацију васпитно образованих активности, за краће рекреативне шетње и упознавање околине. У непосредној близини вртића је и аутобуско стајалиште, градске саобраћајне линије бр.3 и 13, којом деца старијих и припремних предшколских група често, врло брзо и безбедно стижу на дестинације у граду и учествују у манифестацијама и програмима које организује Град и наша Установа.

 

У вртићу „Петар Пан“ игра је много више од детета које се забавља, поготово када је укључује интеракција са другом децом. Игра у нашем вртићу учи децу како да створе пријатељства, науче како да сарађују, мисле креативно, испробају различите начине решавања проблема и користе своју машту.

Добро дошли у вртић „Петар Пан“!

Чаробни свет приче о дрвећу.

Дана 18.11.2023. заједно смо закорачили у чаробни свет приче о дрвећу, када су деца ускочила у магичну представу која их је научила  важности чувања наше зелене планете, са Еколошким удружењем ЗЕЛЕНИ САД уз подршку фирме „Synechron“. Током акције „Еко вртић“ деца су...

„Сајам спорта“

ИЗВЕШТАЈ „ Сајам спорта“           У организацији Савеза за школски спорт града Новог Сада , 13.октобра на Новосадском сајму одржана  је манифестација „Сајам спорта 2023.“. Приказ великог броја спортова (атлетика, гимнастка, пливачки спортови, борилачки спортови,...

Како и где све учимо са нашим породицама?

Новембар 2023. Како и где све учимо са нашим породицама; Прослава рођендана у вртићу у складу са темом пројекта "Траг средња група". Посета Петроварадинској тврђави, стадиону  Карађорђе, детелинарској библиотеци у склопу пројекта "Зато ја волим Нови Сад" групе деце...

Промовисање атлетике као краљице спорта.

VII Педагошка јединица Вртић „Петар Пан“ Нови Сад Септембар.2023. Промовисање атлетике као краљице спорта. Атлетски дан у организацији педагога за физичко васпитање ПУ. Учествовале су три групе деце пред полазак у школу и четири старије...