Izaberite stranicu

Браће Кркљуш 15 - Лептирић

Вртић ,,Лептирић“ налази се у улици Браће Кркљуш 15 (Адамовићево насеље).

Деца су уписана и распоређена у четири васпитне групе целодневног боравка:млађу,сердњу,старију и припремну предшколску групу.

Вртић се налази у приземљу стамбене зграде,по чему је специфичан.Све собе у вртићу су пролазне и воде директно једна у другу,што значи да су деца међусобно повезана и омогућена им је слобода кретања и дружења са вршњацима током целог дана.У вртићу се негује клима поверења,припадности и заједништва.

У близини вртића налазе се: основне школе,,Никола Тесла“ и ,,Васа Стајић“,Футошки парк,Јодна бања,спортски терени ,,Сајмиште“.Све наведене установе и отворене површине користе се за обиласке,кратке шетње, с циљем упознавања непосредног окружења вртића и реализацију рекреативно-сазнајних активности.

  Двориште вртића је ограђено и опремљено разним игралима.Оно што чини свакодневан боравак  деце у дворишту знатно пријатнојим је хладовина околних стабала липе ,кестена и храста.

Унутрашњи простор је веома мали,али изузетно добро искоришћен.У ходницима се налазе разне занимљиве играчке и интерактивне табле које су правили васпитачи и служе да подстичу децу на игру,машту и  истраживање.

Наш вртић је мала заједница у којој се сви међусобно  познају.Функционишемо као једна велика породица ,негујемо узајамно поверење ,подстичемо развој самосталности и припадност заједници деце и одраслих.По томе је наш вртић,,Лептирић“ специфичан и у комшилуку познат као ,,Друга кућа“ у којој су сви добродошли.