Izaberite stranicu

Вртић „Чика Јова“ учествовао је у пројекту „Заиграни“ у оквиру програма „Свет какав желиш“ који је на нивоу државе финансирала А1 компанија у партнерству са регионалном организацијом „Propulsion“. Пројекат је трајао од октобра 2021. до априла 2022. Развијајући овај пројекат у потпуности су дошле до изражаја култура неговања односа, сарадње и заједништва унутар наше вртићке и локалне заједнице.

   У првом кругу пројекта пријавило се 106 вртића међу којима је био и наш вртић. Главни васпитач је координисао пројектним тимом у којем су били руководилац педагошке јединице, педагог, седам васпитача и медицинских сестара-васпитача, медицинска сестра за ПЗЗ и стручни сарадник за ликовно. У реализацији пројекта учествовала су сва деца и запослени у вртићу. Позвали смо родитеље и чланове породице да нам се придруже како би одговорили на задатак који смо добили од организатора пројекта, а односи се на промену средине за игру и истраживање уз поштовање принципа одрживог развоја. Уз консултовање са децом, непрекидним промишљањем и акцијама, усавршавањем кроз обуку те сарадњом са породицом и локалном заједницом по претходно наведеним принципима, реконструисали смо простор вртићке заједничке просторије за игру и учење.

  Веома смо поносни на постигнуте резултате, разиграност деце коју затичемо у новом простору, оснажени тимски рад, енергију и полет који нас је водио кроз заједнички пројекат.

  Делић атмосфере из нашег новог простора за игру и истраживање можете видети на следећим фотографијама, а можете се прошетати и поиграти заједно са нама и андрамољама.