Izaberite stranicu

 Сремска Каменица, Змајевац 2, Чика Јова

Након одгледаног филма са Бодом Нинковићем „Прљаво и чисто“ која је у вези са пројектом Радионица за рециклажу, група пред полазак у школу Рибице се запутила у двориште вртића.

У том тренутку су угледали двојицу волонтера еколошког друштва „Чепом до осмеха“ који су дошли у наш вртић да покупе пластичне чепове које  деца, родитељи и запослени   сакупљају у Чепкове кутије. Један од волонтера је имао на себи мајицу са сликом Супермена. Деца су им се спонтано приближила и питала шта то они раде. На један непосредан начин волонтери су стрпљиво и са уважавањем одговарали на сва дечија питања. Објаснили су им да све чепове које покупе из нашег и свих других вртића, продавница и фирми завршавају у једном рециклажном центру, где се мељу и даљам рециклажном обрадом од њих настану друге пластични предмети као што су кашичице, штипаљке за веш, дугмад, офингери итд.

Суштина ове акције је подршка појединцима, тачније деци са сметњама у развоју и/или инвалидитетом, као и њиховим породицама, како би им се омогућило лакше функционисање у свакодневном животу и образовању јер прикупљена новчана средства се користе за куповину помагала деци.

Од волонтера смо добили информацију да се 30. 9.  на Сајму у Новом Саду одржава Сајам лова , риболова и екологије. Пошто се ова група деце бави заиста важном темом по питању развијања еколошке свести код деце позвали су их на исти јер ће ова организација имати тамо свој штанд на 700 m2 са својим еко градићем.

   Деца и васпитачи су се одазвали позиву ове еколошке организације, неколико родитеља је желело да се придружи овој посети како би деца могла да прошире своје истраживање у широј локалној заједници.

Чепом до осмеха