Izaberite stranicu

Традиција обележавања Дечје недеље у свету и код нас мери се деценијама па тако и у вртићу „Веверица“. Мото овогодишње Дечје недеље је био: „Градимо мостове међу генерацијама – ЗА РАДОСТ СВАКОГ ДЕТЕТА“.

 

Током недеље богатим садржајима улепшали смо деци време проводено у вртићу. Посетили смо Природњачки музеј. Упознали се са настанком земље, фосилима и правили их и сами уз помоћ предивних кустоса музеја и стручних сарадника за ликовно. Два дана смо пунили салу Позоришта младих где су велики другари водили своје мале другаре како би сви уживали у представи „Ко је рекао мјау?“.
Нема места за свих 300 деце из вртића  у позоришту па су тако лутке у вртићу причале своје приче деци. Сва деца на свету имају право да се хране и да расту. Сестра за ПЗЗ нам је причала о томе. Ко се и како се храни широм наше планете. У четвртак је маскембал „Деца света“ украсио наш вртић. Имали смо госте из целог света од Јапана до Америке. Маштовитост родитеља је била очаравајућа.
Сва деца света имају право да одрастају здраво и да се баве спортом па је тако и нама у петак био спорстки дан. Овим лепим тренутцима није крај…васпитачи настављају да улепшавају и оплемењују детињство деци која иду у наш вртић.