Izaberite stranicu

Како би боравак у „нашој кући“ био што пријатнији деца, родитељи и васпитачи су заједничким активностима улепшали спољашње и унутрашње просторе нашег вртића пред наступајућу радну 2022./23. годину.

Природни материјали који су присутни у свакодневној игри су нспирисали децу и васпитаче да направе добродошлицу вртића. Родитељи су донели прегршт материјала-дрвене облице и погаче,вуницу, крпице…

Осмишљене су лутке које представљају децу у вртићу од материјала који су нам били доступни.У изради истих помогла нам је колегиница из вртића „Змај“ Сања. Деца су се опробала у изради фризура од вунице правећи плетенице и гомбице. Дечаци Милан С. и Петар П. су главе луткица причврстили помоћу чекића и ексера. Луткице су постављене у жардињеру са цвећем, изнад њих је постављен натпис „Добродошли“ на дрвеној кућици. Родитељ Бојан је код натписа поставио крила ветрењаче која је израдио од дрвених дашчица и стакалаца како би приликом сунчаних дана у дворишту имали ефекат светлосне рефлексије.

Што се тиче дворишног простора васпитачи и деца су осликали бетонске површине освежавајући старе, али и смишљајући нове игре. Деци су веома занимљиви полигони са играма Змијице, Астронаут, Брод словарица идр. Игра Не љути се човече им је једна од омиљених јер су деца у улози фигура и радо је играју.

Ходник вртића је осмишљен да пружи удобност и пријатну атмосферу па је у том циљу обогаћена садржајима библиотека Књига за књигу и планира се поставка удобног намештаја попут фотеља или кревета. Простор око пианина је обогаћен инструментима који су израдила деца са васпитачима из сваке вртићке групе. Родитељ Филип К. је вртићу поклонио столицу за пианино. Деца веома радо бораве у овом делу ходника свирајући и осмишљавајући разноврсне музичке игре.

У изради личне  карте вртића учествовао је тата Бојан П. који је осмислио сталак са точком од бицикла. Васпитачи су причврстили шарене папирне чаше, деца су нацртала помоћно-техничко особље, сервирке, медицинске сестре-васпитаче, васпитачице, сестру за пзз, психолога, главног васпитача и руководиоца објекта. Наша лична карта вртића се завртела у вртићу и улепшала га. Велике хилзне које су нам је донела Биља која је запослена као помоћно-техничко особље смо обојили и направили путоказе до наших вртићких соба, а деца су израдила свој вртићки знак.

Заједничким тимским радом и идејама су деца, родитељи и запослени из вртића „Чика Јова“ ради добробити наше деце боравак у вртићу учинили пријатним и да се свако ко уђе у њега осети добродошлим.