Izaberite stranicu

Вртић „Звончић“ из Каћа, 2017.године укључио се у међународни програм „Eco-schools“, који је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Центра за промоцију науке, као пројекат који има за циљ заштиту животне средине и промовисање образовања за одрживи развој.

 

Програм је јасно дефинисан, са упутством за спровођење и вртићи који испуне постављене критеријуме, и који бригу за животну средину поставе као трајну вредност и начин живота – добијају статус и зелену заставу Међународне Еко школе.

На састанку еко координатора, представник вртића, основних и средњих школа, 08.10.2018.године у Горњем Милановцу, вртићу „Звончић“ додељен је сертификат о стеченом звању еко школе. Уз свечану доделу застава и сертификата, учесници су имали прилике да виде примере из праксе и конференцију о циркуларној економији. Ово међународно признање додељује се на две године, након чега је потребно обновити статус. Такође, потребно је рећи да је овај програм  на међународном нивоу подржан од Програма УН за животну средину (UNEP) и Организације УН за образовањем науку и културу (UNESKO), а спроводи се у 52 земље света са седиштем у Данској. На територији Србије спроводи се од 2013.године са више од 100 учесника (вртићи, основне и средње школе).