Izaberite stranicu

У петак 09.06.2023. у Београду васпитачице Снежана Пилиповић и Драгана Миљков-Финџановић испред ПУ “Радосно детињство” и вртића “Црвенкапа” преузеле су признање за еТвининг установу. Ово је друга по реду еТвининг ознака за установу коју је добио наш вртић. Наш вртић је препознат на нивоу Европе као креативан, иновативан и одговроран партнер у међународним еТвининг пројектима у којима су наши васпитачи годинама уназад награђивани Националним и Европским ознакама за квалитет у раду.

У радној 2022/23 години групе “Јабучице” и “Змајеви пријатељства” учествовали су у пројекту “Знаци пријатељства” (Signs of Friendship) са партнерима из Литваније, Бугарске, Румуније и Турске. Деца су представљала своје место, вртић и државу. Упознала другаре и чула њихов језик на онлајн дружењу. Васпитачи су користећи различите дигиталне алате креирале едукативне садржаје у којима су деца могла да сазнају нешто ново о земљама партнерских вртића. Свака група је креирала знаке пријатељства које је путем поште и писма слала другарима из других држава. За групу “Јабучице” ово је био први еТвиннинг пројекат док су деца из групе “Змајеви пријатељства” овим пројектом затворила један циклус у свом одрастању и поносно одлазе из вртића у школу у потрази за новим другачијим сазнањима.

За радну 2021/22 годину наши васпитачи добили су укупно 8 Националних и 8 Европских ознака за квалитет у раду.

Међународни пројекти:

Монтесори радионица (Montessori workshop) 4 Националне и 4 Европске ознаке за квалитет (васпитачице: Весна Срдић, Снежана Пилиповић, Александра Колбас и Драгана Миљков-Финџановић)

Виртуални вртић 2 (Virtual Kindergarten 2) 2 Националне и 2 Европске ознаке за квалитет (Васпитачице: Александра Колбас и Драгана Миљков-Финџановић).

Мали истраживачи („Learning Through Science, Art and Mathematics“) 2 Националне и 2 Европске ознаке за квалитет (Васпитачице: Александра Колбас и Драгана Миљков-Финџановић)