Izaberite stranicu

Протеклог викенда је у дворишту вртића “Гуливер” организована друга по реду јесења радна акција уређења и чишћења дворишта. Акцију су организовали васпитачи „Гуливера“ и удружење грађана „Лилипутанци“ које чине родитељи чија деца похађају овај вртић.

Кроз овакве акције, стварају се лепа пријатељства, како између деце, тако и међу родитељима. Наравно, да би радна акција била успешно спроведена, децу је било потребно и анимирати, а за то се побринула талентована мамакоја се бави фаце паинтингом.

Удружење грађана, под називом „Лилипутанци“, основао је недавно Савет родитеља вртића Гуливер у Новом Саду, као непрофитну невладину организацију са циљем да се допринесе лепшем, безбеднијем и здравијем окружењу за децу.

Свој допринос су дали и деца која су, у складу са својим могућностима, учествовала у радовима, али и научила како се обављају неки послови. Добро организоване екипе родитеља и васпитачица уређивали су двориште, износили смеће, фарбали ограду на терасама, али и направили неколико целина игру, истраживање, учење и фотографисање, у чему су деца посебно уживала. Радну акцију је подржало више друштвено одговорних компанија као и Градска чистоћа која је обезбедила камионе за изношење отпада.