Izaberite stranicu

Са циљем унапређивања односа породице и вртића, васпитачи Веселог вртића иницирали су формирање Клуба родитеља и васпитача. За шест година рада, удруженим снагама и ресурсима, организоване су бројне активности намењене деци и породици и тиме се повећао квалитет и потенцијал услова одрастања и учења деце.

 Током радне 2023/24 реализоване су бројне активности, а једна од њих била је прослава шведског празника Света Луција, а на  иницијативу родитеља из Клуба родитеља и васпитача Веселог вртића. Организовано је онлајн дружење и прослава са децом једног вртића из Стокхолма, као и  са шведском амбасадорком у Београду. Том приликом су деца из Веселог вртића и деца из Стокхолма међусобно једни другима певали песме које славе тај празник. Светлана Тот, мајка која је иницирала активности, помогла је нашој деци да науче песму на шведском језику, организовала је презентацију на тему Шведске и шведских обичаја, заједно са децом припремала шведске традиционалне посластице, али и уприличила видео састанак са Шведском амбасадорком Аником Бен Давид.

 Једна од запаженијих активности Клуба била је посета књижевнице за децу Николете Новак, која је том приликом разговарала са децом и читала им своју књигу. Обзиром да је Николета, поред тога што се бави писањем за децу, и ветеринар по струци, радо је поделила са децом своја знања на тему бриге о кућним љубимцима, посебно о кунићима и папагајима. Кунић Скочко и папагај Мићко равноправни су део вртића и о њима се брину и одрасли и деца.