Izaberite stranicu
  1. април 2023., Сремска Каменица, Змајевац 2, вртић „Чика Јова“

            У склопу пројекта „Путујемо у експерименте“, група пред полазак у школу је са васпитачицама Гораном Дуновић и Александром Цапар-Родић посетила Музеј града Новог Сада.

            Деца су у пратњи васпитачица и родитеља Филипа Курањија посетила интерактивну мултимедијалну изложбу „Милева, ми смо стена“, посвећену брилијантном уму и достигнућима Милеве Марић Ајнштајн на Петроварадинској тврђави. Употребом најмодернијих технологија, дигиталног звука, холограма, 3D анимација уз снажан визуелни наратив на упечатљив начин се приступа лику и делу научнице. Деца су у интеракцији са кустоскињом Музеја и са самом изложбом откривала, истраживала и сазнавала појединости из живота и дела ове научнице. Такође су кроз овакав вид прославе пројекта представила оно што су сазнала током истог. Након посете Музеја, поједина деца су још једном у пратњи родитеља посетила ову изложбу на овај начин ширећи своју културу и културу нашег вртића.

            Посета изложбе била је повод за отварање следећег пројекта на тему Галерија, јер је сама поставка оставила снажан утисак и инспирисала децу, васпитаче и родитеље на даље истраживање.