Izaberite stranicu

У Галерији Матице српске у суботу, 3. јуна у 17.00 сати  приређено је отварање изложбе дечјих радова Био једном један сликар… Урош Предић којом је прослављено учешће деце из новосадских вртића на едукативном  програму током протекле школске године. Након отварања дечје изложбе Српско народно позориште је у простору Галерије извело оперу за децу Чаробна фрула.

У октобру 2022. године у Галерији Матице српске започет је едукативни програм Био једном један сликар… Урош Предић намењен деци предшколског и раног основношколског узраста. Учешћем у едукативном програму и организованим посетама Галерији, деца су имала прилику да у јединственом Галеријском простору, кроз интеракцију са оригиналним уметничким делима, упознају уметнички свет Уроша Предића и сазнају занимљивости о његовом животу. Програм прати и илустрована дечја публикација о животу и делу овог уметника коју су деца добијала на поклон од Галерије. Кроз едукативне и креативне активности и разговор са музејским едукаторима, деца су подстицана на размишљање о уметности и спремана за сопствени стваралачки рад. Након посете Галерији, у сарадњи са васпитачима  и ликовним педагозима, стварала су своје уметничке радове инспирисане животом и стваралаштвом Уроша Предића.

На изложби су били  представљени радови деце из вртића: Сунце, Пчелица, Чаролија, Споменак, Весели вртић, Новосађанче, Пужић, Калимеро, Чика Јова, Палчица, Златна греда и Мрвица.