Izaberite stranicu

Посебну пажњу посвећујемо неговању и развијању  партнерства  са породицом. Подстичемо родитеље на активно учешће у свакодневном животу и раду нашег вртића и трудимо се да  подржимо њихове идеје и иницијативе. 15.05.2023. смо заједно обележили и ДАН ПОРОДИЦЕ кроз различите активности. Многи чланови  породице су имали прилику да заједно са децом доживе дан у вртићу. Играли су  се са њима, смишљали и читали приче, цртали, градили, правили колаче, садили цвеће, прикључивали се радионицама које су реализовали родитељи и васпитачи.  Неким родитељима се толико свидело да се друже са децом па су нас посећивали током целе недеље.

Топлина, љубав и подстицај позитивно утичу на учење, сарадњу са другима и формирање вредности. Укљученост, прихватање и поштовање кључни су за повезивања детета с родитељима, вршњацима и другим одраслима, доприносе да се осећају сигурно и самоуверено за истраживање и учење.

Уз подршку и сарадњу са родитељима   организујемо и хуманитарне базаре на којима симболично продајемо играчке, радове и колаче које праве деца са васпитачима у вртићу или код куће. Ове године смо организовали два хуманитарна базара, један у фебруару а други у јуну месецу. Сва прикупљена средства део су нашег доприноса хуманитарним акцијама за подршку деци  којима је помоћ неопходна.