Izaberite stranicu

Са жељом да пружимо неопходну подршку мамама и ослушкујући потребе беба, наша установа је дала иницијативу да у вртићима ,, Радосног детињства“ формирамо целине у којима ће маме моћи да подоје своју бебу, пресвуку је и на тренутак се опусте и уживају у истој.

Колектив вртића ,,Чика Јова“ се потрудио да просторна целина за дојење буде топла, удобна и да пружа добродошлицу мамама са бебама. Омогућено је да маме  имају свој простор који ће им пружити удобност и безбедност приликом дојења и боравка у вртићу јер беба не бира место где може да задовољи своју потребу за мајчиним млеком. Овај простор  се налази у делу ходника у близини јасличких соба.

На овај начин пружили смо подршку дојењу као и добробити за развој детета. Дојење и даље остаје интиман, посебан и присан однос где мајка може да се посвети свом детету.

Доказано је да мајчино млеко јача имунитет, смањује ризик од инфекција дисајних путева, као и упала уха. Дојена деца имају мањи ризик од прекомерне тежине, мање су подложна болестима и алергијама.

Драге маме дојиље сада можете да уживате са Вашим дететом у нашем простору за дојење.

У прилогу је фотографија нашег топлог простора за дојиље. Колектив Вашег вртића Чика Јова Вам жели добродошлицу!