Izaberite stranicu

Присуство родитеља у нашем вртићком животу и реалном програму је сада већ свакодневница и можемо рећи да је наш вртић између осталог препознатљив по партнерсту које интезивно градимо са њима. Или њиховом или нашом иницијативом циљ нам је исти и обостран добробит деце и квалитетни односи који доприносе да је вртић Чигра место сусрета деце, породица и свих запослених.

Уназад 2 месеца смо забележили неколицину таквих ситуација:

Група Чоколадице су позвале своје тате да заједно направе изненађење и знак пажње њиховим мајкама. Имали су прилике да разговарају о лепим осећањима и буду креативни. Васпитачи: Јована П. и Милка М.

Група Звездице позивају своје породице да и они укључе све које познају а повезани су са спортом да буду учесницу у развијању пројекта „СПОРТ“. Тако је на адресу нашег вртића стигла и рођака девојчице из групе: професионални спортиста рукомета и тата девојчице који је тренер скијања. Упознавање са реквизитима, техником, правилима, успесима а и поразима спортисте, животне навике професионалног спортисте, све су ово теме које су наши другари могли да чују и затраже неке друге одговоре и тако обогате своје знање али и науче како да дођу до одговора која им требају.

Група Мравићи у истраживању птица ресурс су пронашли у О. тати који је прави познавалац и љубитељ птица. Са богатом презентацијом, перима птица, репродуковањем оглашавања појединихх птица је проширио знања али и помогао деци да развију љубав према природи. На самом крају посете је уз помоћ светлећег глобуса показао путање којима се птице селице крећу. Богатство је имати родитеље који желе да преносе своја знања.