Izaberite stranicu

Вртић „Сунцокрет“, Алексе Шантића 32

 ГРУПА ПРЕД ПОЛАЗАК У ШКОЛУ

Васпитачи: Гордана Јеврић и Невена Ковачевић

Стручни сарадник за музичко: Деспина Станковић

Сестра за ПЗЗ: Драгана Туцаков

25.10.2023.

 У оквиру пројекта „Кад порастем бићу…“, посетили смо Ватрогасце.

ДВД „Лаза Костић“ у ватрогасним просторијама одржали су радионицу за децу, где су деца имала прилику да чују и науче како реаговати у случају пожара. Ватрогасци су причали о својој професији и изазовима са којима се сусрећу свакодневно. Видели смо какву опрему и камионе користе у свом раду. Такође помоћу апарата за симулацију ватре и апарата за гашење пожара ласером имали смо прилику да се опробамо како се гаси ватра и на тренутак будемо прави ватрогасци. Након тога имали смо прилику да учествујемо у једној ситуацији – како реаговати приликом пожара у вртићу, па су и деца и васпитачи имали прилику да доживе како изгледа евакуација.

Такође васпитачима су ватрогасци показали – неке подсетили како се правилно користе и какви апарати за гашење пожара постоје.

Заједно смо провели време и научили важне превентивне мере заштите од пожара, земљотреса и поплава. Схватили смо колико је важно да се развија свест о безбедности и научили како да се заштитимо и хитним ситуацијама, као и то да посао ВАТРОГАСЦА није лак, већ одогворан и опасан.

 Ова посета је била корисна и занимљива и деци и васпитачима.

Хвала Ватрогасној бригади Нови Сад и ДВД „Лаза Костић“, на предивној сарадњи и гостопримству.