Izaberite stranicu

У вртићу „Чика Јова“ се већ пету годину за редом, сада већ традиционално, организује радна акција родитеља, деце, запослених и локалне заједнице. Ове године је радна акција била под слоганом: „На акцију деца зову, улепшајмо Чика Јову“. Јесења је била 23.септембра 2023., а пролећна 6.априла 2024.

Стихове на плакату је осмислила медицинска ссстра-васпитачица Јасна Миленовић. Деца су заједно са васпитачицама у сарадњи са локалном заједницом истакла у непосредној близини вртића плакате како би били видљиви мештанима Сремске Каменице да би се исти придружили овој акцији.У акцији су учествовале различите грађевинске фирме тако што су даровале песак, фракцију, украсни камен, шљунак… Бехатон ивичњаке нам је даровала фирма Обрадовић која се бави израдом истих. Цвеће и земљу су даровали породица  Живак  и Пољопривредна апотека. „Iron sport“ из Зрењанина нам је био спонзор за хватаче за алпинистичку стену. У јасличком делу дворишта је направљена сензорна стаза, засађено је цвеће, префарбана су играла и донешена је нова кућица. Предњи део дворишта је обогаћен са још једном љуљашком гумом, направљена је гусеница од гума, баланс греда, аутоперионица, велики ауто, бројалица абакус…Такође је засађено цвеће, воће, засађено поврће у гредицама, офарбана играла, осликан је лого вртића, постављени путокази.У доњем делу дворишта је направљена алпинистичка стаза са два тобогана и косом подлогом са канапом за пењање којој су се деца највише обрадовала.

Радне акције су протекле у сјајној атмосфери, мотивацији свих учесника и сваки део дворишта је одисао тимским духом. У радној акцији су учествовале сестра за ПЗЗ Јелена Ђурић, руководитељка Данијела Ковачевић и својим идејама сарадница за физичко Сања Чабрајац.

0 02 05 77ce3065be09e1e91eb56f95eca5592e7864487df6079f20626724e032cf5170 f4617d4f57fbbc46