Izaberite stranicu

Вртић „Мрвица“ ПУ“Радосног детињства“ у Јиречековој ул. бр. 9. у Новом Саду дуги низ година организује саобраћајне активности са циљем да деца стекну знања о правилима понашања у саобраћају.

У четвртак, 18.05.2017. године,  са почетком у 10:00 часова на Дан саобраћајa, својим учешћем помогао је, као и прошле године, представник Института за безбедност у саобраћају и члан Савета родитеља вртића, господин Славен Мановић, тако што је  повезао вртић са саобраћајном полицијом, ватрогасном бригадом и Домом здравља Нови Сад, који су тог дана демонстрирали сегменте из домена својих радних активности и приближили их деци. Овој великој манифестацији присуствовао је господин Здравко Јелушић, Председник Скупштине Града Новог Сада.
Тим за саобраћајне активности у вртићу припремио је кратак ревијални део, после чега су деца била распоређена по пунктовима на којима су активно учествовала у активностима везаним за саобраћај.

Остварена је   сарадња са основном школом Јован Поповић, тако што је на саобраћајним активностима било одељење прво 6 са учитељицом.

Из вртића Сунцокрет, Алексе Шантића, била је припремно – предшколска група са васпитачицама Александром Видић и Мирјаном Бошковић.

Деца гости су активно учествовали на свим пунктовима и добили су саобраћајне флуоресцентне  прслуке које је обезбедио Институт за безбедност у саобраћају.