Izaberite stranicu

У договору са нашом патронажном сестром Биљаном Костић, која је из централне кухиње поручила намирнице за припрему какао-плазма куглица, са децом смо реализовали активност везано за наше актуелне пројекте две старије јаслене групе.

Кроз ову активност подстицали смо децу како да деле, како да учествују у реципрочним интеракцијама (давању, примању, чекању на ред) и како да помажу једни другима.

Такође смо их подстицали да повезују оно што раде са предходним искуством, стичу нова знања, граде односе са одраслима и вршњацима и дају свој допринос у остваривању заједничких послова и задатака.

У радну собу, унели смо неопходне састојке и прво са децом разговарали о томе шта ћемо заједно правити. Деци смо понудили да оклагијом уситне плазма кекс како би добио структуру која нам је потребна за израду колача. Сва деца су радо учествовала и показала осећај уживања и радости. Затим смо додали какао, млеко и поморанџу коју су деца самостално цедила. Када смо добили компактну смесу, деца су правила куглице које смо касније сви заједно пробали.

Кроз ову активност је остварена сарадња између две групе деце тј. вршњака као и сардња између деце и одраслих.