Izaberite stranicu

„Доживљај и схватање простора кроз искуства деце и одраслих у васпитно образовном простору „,

Тара од 2. до 5. 12. 2021 године

 

На стручној конференцији васпитача презентована су три рада из ПУ „ Радосно детињство“

 

  1. „Грађење односа кроз социјалну димензију простора – пројекат Здравко“

васпитача Маје Радујков и сарадника на пзз васпитању  Љиљане Ајдић.

  1. „Ресурси локалне заједнице у функцији учења – пројекат Пећинци“

васпитача Лидије Миљевић и Бојане Поповић.

  1. „ Вртић у ненаменском објекту – изазови уређења простора“,

аутора васпитача  Оливере Коледин и стручног сарадника педагога Стојане Зечевић, које су биле спречене да дођу те су рад презентовале васпитачи Јулкица Јелчић и Маријана Вукосављев.

 

Радови су  били запажени  и похваљени  од стране учесника и модератора , јер су  богат извор практичних искуства у примени основа програма Године узлета.

На стручној конференцији  у два дана приказано је 42 рада из целе Србије и било је присутно око 500 васпитача који су том приликом учествоваали у дискусијама и радионицама које су организоване од стране модератора на тему „ Размена рефлексије, промишљање“,  промена  и  шта ми помаже/ спречава ме да се мењам.

Скуп је отпочео пленумом на којем су централно место имали предавачи  проф. др. Драгана Павловић Бренеселовић  са излагањем  „Где је простор за припрему за полазак  у школу у  Годинама узлета“ и проф. др.  Живка Крњаја „Зашто без инспиративног простора у вртићу нема интегрисаног учења“.

На Тари је поред 6 аутора- презентатора из ПУ „ Радосно детињство“ , било присутно још девет запослених, који су помно пратили активности и били изузетна подршка презентаторима.

 

Тим предшколске установе „ПУ Радосно детињство“, Нови Сад

 

Тара, децембар 2021. године