Izaberite stranicu

Деца „Веселог вртића”, у групи пред полазак у школу, радо су се одазвала позиву да учествују у радионици коју је организовало удружење „Умрежи се” у сарадњи са Дечјим културним центром и Предшколском установом „Радосно детињство”.

Пројекат који је подржала Градска управа за културу Града Новог Сада под називом „Нови Сад кроз дечји објектив“ имао је за општи циљ имплементацију аудио-визуелних медија у дечији креативни израз који ће обогатити дечију културну сцену града Новог Сада, те давање смерница за адекватно, смислено и креативно коришћење аудио-визуелних медија, а све у циљу креативног изражавања деце.

Спаковали смо пар фотоапарата и мобилних уређаја са камерама, и кренули по граду у потрази за инспирацијом. Имали смо прилику да пронађемо инспиративна места, паркове, зграде и друге интересантне занимљивости у граду које вреди истражити, а потом су их деца фотографисала.

Picture1 4

Поглед са беле кућице у дунавском парку – „од ове кише смо само порасли“

Picture2 4

Како је Стефан рекао: “Закључана љубав“

Picture3 4

“Оoooo, Миланче па откуд се ово ту створило ?!”

Једна од активности пројекта била је и ликовна радионица, којој смо присуствовали, а коју су осмислили ликовни педагози, академски уметници и едукатори.

Искористили смо прикупљени материјал, фотографије, видео записе, и изразили се на креативан начин и притом се одлично забавили.

Picture4

Дечији културни центар

Picture5

Дечији културни центар

Ово је била комбинација лепог и корисног. Комбиновали смо ликовне технике и аудио-визуелне уређаје да бисмо креирали наше уметничко дело.

У исто време смо развијали креативност и таленат код деце.

Срећни смо што смо били део овог пројекта и радујемо се изложби нашег заједничког рада.