Izaberite stranicu

Вртић „Црвенкапа“ налази се у центру приградског насеља Футог. Овај вртић се на више начина издваја од осталих вртића ПУ „Радосно детињство“. Квалитетан и креативан рад васпитача овог вртића допринео је да за њега, али и целу нашу установу чује Европа.

Од 2018. године овај вртић је активан члан еТвининг платформе и учестује у међународним пројектима. Више о овој платформи можете прочитати на следећем линку: http://www.etwinning.net

За учешће и квалитетан рад на међународним пројектима овај вртић је награђен Националним и Европским ознакама за квалитет.

Националне ознаке за квалитет:

У склопу овог вртића налази се и „Породична библиотека“ која броји преко педесет књига за одрасле на тему васпитања деце и родитељства, и двадесетак едукативних сликовница за децу. Овај облик сарадње и подршке породици је јединствен у нашој установи.

Васпитачи вртића „Црвенкапа“ нашу установу представљали су на стручним сусретима васпитача и међународним конференцијама.
2015. године, Тара
XXI јесењи сусрети васпитача „Васпитачи – васпитачима“ са радом под називом: „Говорно и драмско стваралаштво у припремању и реализацији представе – Чудесна башта“

2018. година, Копаоник
VII научно-стручна конференција БАПТА са радом под називом „Хајд’ поведи коло весело и на путу око света заиграјмо!“

2019. година, Палић
VIII научно-стручна конференција међународног карактера БАПТА са радом под називом „Доживи ветар, сликај ваздухом – истраживање ветра и ваздуха кроз игру“.

Деца из вртића „Црвенкапа“ месту у којем живе, Футогу, поклонила су „Бајку о чаробном футошком купусу“. Бајка је осмишљена за заједнички пројекат ПУ „Радосно детињство“ и Музеја Војводине под називом „Бајке и биљке“, и била је изложена у Музеју Војводине током марта 2019. године. Уз подршку локалне заједнице, Установе за културу и образовање Културни центар „Младост“ из Футога ова бајка је претворена у сликовницу.

Како је настала бајка о чаробном футошком купусу можете погледати на следећем линку:
https://youtu.be/oqxuS0Lrxug?list=UUsDsIBH-qcYgmhvSk78NwYQ

Вртић „Црвенкапа“ учествовао је и на V сусретима еколошких вртића наше установе одржаних 22.04.2017. године поводом обележавања „Дана планете Земље“, на Високој струковној школи за образовање васпитача у Новом Саду, као гост са пројектом „Црвенкапа и еко дружина“.