Izaberite stranicu

На самом почетку нашег новог пројекта послали смо позивно писмо родитељима у којем их  молимо да нам се придруже у истраживању културног наслеђа Војводине. На наш позив се одазвало пуно родитеља међу којима је и мајка детета У.К. Она има вишегодишње искуство у игрању фолклора те је понудила да дође код нас и донесе народну ношњу и уз то и научи децу почетним корацима уз песму „Палеграј“.

Касније су родитељи свакодневно пристизали са идејама и посетама нашем вртићу, радујући се заједничком учењу. Са мамом дечака У. смо свакако дотакли традицију јер смо савладали како се прави тарана, резанци, флекице на домаћи начин.

Девојчица Г.Б. је довела свог тату који нам је употпунио наша знања о традиционалној музици звуковима гитаре и укулеле инструмента. Народне песме у Војводини, бећарац све лепше звучи када је поред нас инструмент.

Породица Корпак, је своју украјинску традицију која живи у Војводини, на врло занимљив и леп начин представила кроз своје обичаје. Како изгледа живот на њиховом салашу, њихова одећа којој посвећују пуно пажње, а две лутке су биле обучене са оделима наших другара П. и А. када су се крштавали. Породица Корпак је представила своју националну припадност и још једном нас подсетила на поштовање и богатство мултикултуралности.

Васпитачи групе: Мирјана Пенц и Данијела Ј. Џаић