Izaberite stranicu

ЗДРАВИЈЕ ЈЕ…

ПЛИВАТИ, НЕГО КИЧМУ КРИВИТИ

 У сталној потрази за здравијим стиловима живота, деца најстаријег узраста групе сликовитог назива који их добро описује – „Веверице радозналице,“ упутила су се из свога вртића „Вилењак“ у оближњи СПЕНС. Њихова намера у оквиру групног пројекта „Здравије је…“ овога пута била је да се упусте у водену авантуру, а одредиште – дечји базен.

Решени да савладају основе пливања заједно са сарадником за физичко, Миланом Репцом, и васпитачицама Мирјаном Кижевски и Драганом Давидовић, дечје узбуђење није могло да поремети ни невреме најављено касније за тај дан, 3. новембар 2023.  

Почетна обука пливања укључивала је постепено навикавање на воду, одговарајуће покрете рукама и ногама, усклађивање дисања са пливачким покретима, уз употребу даске као реквизита.

После обуке, сви су заједно уживали у води, играјући се разних игара, попут: „Крокодила“, „Морске звезде“, „Водене ракете“, „Бацања у воду“, „Базенског таксија“ и веселог кола, „Ринге ринге раја,“ са зарањањем на крају.

Деца која су слободнија у води, пливала су са васпитачицама и у дубљим деловима дечјег базена, ронила и спонтано смислила игру „Породица фока“. А два детета која су на почетку пустила понеку сузу, на крају су се мање плашила и сви смо са осмехом завршили нашу здравију, базенску авантуру. Уз искрену жељу да је поновимо. Јер, како је закључила једна „Веверица радозналица“: „Здравије је пливати, него кичму кривити.“